fbpx

Om oss

Vår affärside gräddades fram efter att Per och Rickard fick iden att ta med våran restaurang till folket istället för att de kommer till oss. Vips så har vi byggt upp våran pizzabar hos en rad med kunder. BMWs showroom, Emilias studentfest, Felix och Hannas Bröllop och Handelsbankens julfest, bara för att nämna ett fåtal.

För många har catering setts som en lyxtjänst som togs till för att slippa laga egen mat till sina tillställningar. Att förutom slippa laga maten själv få den lagad på plats av en kock var ytterst ovanligt. Det här var innan vi lanserade vårt koncept och något som vi ville förändra. Konceptet vi lanserade är portabelt, unikt och lyxigt samtidigt som det kan passa för alla tillfällen. Vi blev den första pizzacateringen i sitt slag och upplevs idag av våra kunder som ett väldigt trevligt och uppskattat koncept som alltid går hem. Detta oavsett om det rör sig om en AW till kontoret, en hemmafest eller ett bröllop. 

Något som snabbt blev klart var hur kunder uppskattar vårt bemötande lika mycket som tillgängligheten. Vi vet att kunderna vill ha ett event som folk inte glömmer dagen därpå. Samtidigt vet vi att varje event är lika viktigt. Även fast vi gör många event, förstår vi vikten av eventet för dig som kund. Detta event är något ni kanske bara har en gång i livet. Om vi får vara där är det en ära som vi vill leva upp till. 

Vår story

Vi (Nick och Rickard) började med att vara hjälpredor hemma på privatfester som 14 åringar. Vi skrev lappar, tryckte upp visitkort som sedan postades i brevlådor för att få uppmärksamhet. Vi var en allt-i-allo som fick göra allt från att korka upp champagne och servera Mousse pur Canard till att koka Gazpacho. Det var 10 år sedan och sedan dess har mycket hänt. Vi tog en paus från serviceyrket och fokuserade på annat. Detta resulterade i att Nick drog till Edinburgh och skaffade sig en magister inom Management och Rickard en master från KTH. Förutom studier gjorde Nick en kort session på ett huvudkontor i Stuttgart samtidigt som Rickard testade på att driva en egen skidanläggning och spenderade nätterna i en pistmaskin. Det var då. Under Nicks sista år i Skottland fick han i uppgift att utvärdera ett redan aktivt bolag. Rickard som tillsammans med Per Liljefors några år tidigare startade Fat Franks Catering som en avknoppning från Pers restaurang, Fat Franks Pizza & Wine, blev det perfekta företaget att analysera och utvärdera. Efter bra samtal fram och tillbaka mellan Nick och Rickard fanns det egentligen bara ett riktig avslut på analysen och det var att Nick blev erbjuden ägarskap i företaget efter hans avslutade studier. Vi gjorde således 2019 en gemensam comeback till catering och eventbranschen.

Sedan dess har vi har kämpat oss igenom både det ena och det andra. Mixers som gått sönder när tomatsås måste blandas. Sömnlösa nätter då vi inte kan säga nej till kunder på andra sidan av Sverige. Eller till och med en pandemi som inte tillåter event. Men när man ser tillbaka på livet är det upp till en själv att göra vad man vill med allt. Vi ser allt som en lärdom vilket hjälper oss att förbättra våra kunskaper och kan göra nästa event ännu bättre. Sedan är det alltid lite kul att se tillbaka på äventyren vi fått uppleva. Vi ser fram emot att få dela resten av vår historia med er. 

Men denna historia är inte våran egna. Utan våra fantastiska kockar skulle vi inte ha kommit någonstans alls. Över 50 ungdomar har kommit in i arbetslivet och fått se och lära med oss. Allt för ofta får vi kunder som hör av sig och berömmer dessa kockar till skyarna vilket värmer oss lika mycket som det glädjer kunden. 

Vi har också våra kunder att tacka för alla häftiga och roliga event vi fått närvara vid. Vår lite lätt höjdrädda kock Max fick sig en skön överraskning när han fick baka pizza på högsta våningen av turning torso. Ludvig blev förvånad när medlemmar av kungafamiljen dök upp mitt i serveringen. Filip fick prova på klätterbana under ett event med Red Bull medan Johanna blev bjuden på dejt av kundens son. Allt möjligt kul händer med event. Det är därför vi älskar detta. En sak som alla event vi fått närvara på har gemensamt är att alla bjuder sina gäster på Pizza från Fat Franks Catering.

Välkommen till oss på Fat Frank’s Catering! Har du frågor eller vill boka och vill komma i kontakt med oss direkt, slå en signal till Nick på 0793-299622 så hjälper han er!